Heroes Gym Blog

Šest způsobů, jak se motivovat ke cvičení

Chceš začít cvičit a pořád nad tím přemýšlíš? Buď v pohodě, to je klasika. Na startu je před tebou nový prostředí, nová věc, mozek je nervózní a tak si vymýšlí.

Většinou si člověk v hlavě přehrává scénáře, co se může všechno pokazit a jde naproti všem možným i nemožným výmluvám. To ale úplně není ten správnej způsob na to, se namotivovat. Spíš hledej způsoby, kterými se k tomu prvnímu kroku nakopneš!

 

Fitko není místo, do kterého by ses měl bát a nemusíš se mu vyhýbat. Nejtěžší část je prostě do něj vejít. Přitom je to easy.. zvedneš se, vezmeš tašku a jdeš. Je to jako se spoustou jiných věcí v životě. Jakmile uděláš ten první krok, tak už to potom nastartuješ a jedeš. Ale pokud jsi nejistý a cítíš se nekomfortně, existují způsoby, jak si pomoci a skvěle se namotivovat. Takže pojď na to, tady máš pár tipů pro to,aby ses už poprvécítil na cvičení skvěle.

 

1. PŘIPRAV SE

Štěstí přeje připraveným, a proto se ujisti, že jsi ready a máš připravené vše k tomu, aby ses při cvičení cítil co nejvíc v pohodě. Šaty dělaj člověka, takže si v první řadě vyber svůj „úbor“. Ten musí být samozřejmě pohodlný, nikde by tě neměl škrtit, zařezávat se a měl by ti umožňovat volný pohyb.

Takže roztrhaný triko po tátovi nech doma a skoč si koupit něco novýho, v čem se budeš cítit fajn. To ti totiž dodá kupu sebevědomí.

K profesionálnímu dojmu si rozhodně připrav i láhev s vodou a pokud chceš, tak i takovýty skvělý hodinky, který ti změří, kolik jsi za poslední hodinku spálil tuků

 

2. ZAJISTI DOSTATEK PALIVA PRO SVOJE TĚLO

Máš svoje oblečení a další věci zabalený v tašce? Výborně! Tak teď je ještě jedna důležitá věc, na kterou pamatuj. A to je palivo pro tvoje tělo! Pokud chceš podávat ty bejlepší výsledky, vyvaruj se před tréninkem klobáskám a guláškům se šesti;) Věř tomu, že v Gymu nikoho nezajímá, cos měl k večeři! Proto se najez minimálně 60-90minut před výkonem a hoď do sebe něco s kvalitními zdroji sacharidů a bílkovin, To ti dodá parádní palivo, který tě nakopne ke správnýmu výkonu, dodá energii a udrží tě v kondici po celou dobu.

 

3. ČAS TRÉNINKU

Jestli si ťukáš na čelo, že ti budeme radit, kdy chodit cvičit, tak stejně čti dál. Zamysli se, kdy přes den máš dostatek energie a v jakou denní dobu se ti nejlépe cvičí. Někdo rád cvičí ráno a celý den pak z toho čerpá energii, někdo při představě brzkého rána v gymu padá do mdlob. Někdo si zas radši zajde v klidu večer, po práci, aby si vyčistil hlavu a dal svýmu dni pořádnou tečku.

 

4. ZAPIŠ SI SVOJE CÍLE

Dej si cíl!!! Všechnu tu dřinu, kterou jdeš podstoupitm děláš přece pro něco..VŽDYCKY! Por někoho- pro svoje lepší já..to je jedno, ale stanov si konkrétní cíl a řekni si, proč právě ten! Můžeš si dát dlouhodobé cíle nebo cíle rozdělit do kratších období s tím, že každý týden si zapíšeš svoje oddřený ho. Jakmile dokončíš cvičení, zapiš si ho, abys mohl sledovat svůj progres- buď do deníčku, nebo existuje spousta aplikací pro tvůj chytrej telefon. No a po každým tréninku se pochval, nikdo jinej (krom trenéra) to za tebe neudělá a udělal si přece něco pro to, abys byl blíž svému cíli!

 

5. VYFOŤ SE

Je těžký sám na sobě vidět změny v průběhu cvičení. Koukáš na sebe celý den, někdo každou minutu. Takže se na startu vyfoť a to ideálně v plvkách nebo spodním prádle. Cvakni se na denním světle a někde, kde se můžeš zase v budoucnu vyfotit znovu pro porovnání. Fotky si udělej zepředu, ze strany a zezadu. A vždycky, když budeš pochybovat o svých výsledíchm zkus se vyfotit a porovnat. Budeš zíratm jak se fakt měníš!

 

6. NEVAŽ SE, MĚŘ SE!

Každý den stojíš na váze a jsi v depresi, protože se váha nehýbem ba dokonce se někdy i zvýší. Takže takhle ne, vezmi váhu a vyhoď jí do koše, HNED! Sledovat váhu je nesmysl. Jedno kilo svalů oproti jednomu kilu tuků vypadá v objemu úplně jinak. A když začneš cvičit, narůstá svalová hmota, ale tuku ubývá. Takže vezmi do ruky metr a ty nejdůležitější obvody změř a zapiš. Uvidíš, jak při poctivý práci poletí centimetry dolů 

Takže teď už víš, co udělat proto, aby ses v gymu cítil skvěle a jak udržet svůj cíl v zorném poli. Každej gym má samozřejmě svoje skvělý trenéry, kteří jsou tam pro tebe a rádi ti odpoví na tvoje otázky jak ohledně cvičení, tak výživy a udělají maximum, aby tě udrželi na cestě k tvým vysněným cílům.

Jsi ready? Není totiž čas ztrácet čas! Zabal tašku a přihlas se na svůj první trénink! Naše Heroes komunita tě přesvědčí, že nic není nemožný! Těšíme se na Tebe!

heroesgym

My nejsme fitness, my jsme HEROES GYM!

Provozovna Heroes GYM

HEROES GYM PRG s.r.o.
OC CÍL, 1.patro
Topolová 2571/13
Praha 10, Záběhlice

info@heroesgym.cz
+420 777 089 245